diumenge, 19 de juliol de 2009

'Eròtica Mix', Pep Blay

Eròtica Mix
Quatre històries de sexe i música
Pep Blay
Rosa dels Vents
1ª edición, 2009
Gènere: Relats / Erotisme
304 pàgines
ISBN: 978-84-01-38727-2

Eròtica Mix inclou quatre històries d'amor i sexe, tal com indica el subtítol. En la primera, Tuijosomsexe.com, tenim a un home apassionat dels festivals de música, on en un d'ells coneix una cantant. Entre ambdós sorgeix una ardent història on, més que la música, els uneix la necessitat de lliurar-se al desenfrenament sexual en qualsevol lloc. La segona història, Cartes d'amor a la Dona Bombolla, ens relata una relació epistolar entre un músic i una admiradora. Ella podria ser una de tantes fans, però les seves paraules arriben al més profund d'ell. Naixerà entre ambdós una història d'amor impossible, plena de sentiments, però condemnada a la desesperança. 7'' explica les indagacions que ha de seguir un detectiu per descobrir l'autor d'un assassinat en ple casament: set sospitosos, cada un militant de cada un dels set pecats capitals. Luxúria i música van de la mà en aquest relat. Eròtica Mix, títol de l'últim relat i del llibre, parla d'un home que un dia decideix escapar de les relacions esporàdiques per buscar-ne una altra més intensa. Però descobrirà que les relacions intermitents són la millor manera de fugir de la solitud.

Pep Blay diu que aquests relats no són de gènere eròtic, sinó que l'erotisme és només un dels trets argumentals de cada història. Si reduíssim aquest llibre a quatre fel·lacions, cinc còpules i set tocaments, segurament estaríem duent a terme un judici precipitat i lluny d'apropar-se a la realitat. Més enllà del desenfrenament de Tuijosomsexe.com, tenim un personatge que necessita sentir-se ple gràcies a l'amor físic, al carnal; sense ell, se sent desubicat fins i tot als llocs que li són més propers: els festivals de música. Cartes d'amor a la Dona Bombolla no és només un intercanvi d'orgasmes i palabres fàcils i cursis, sinó el relat de la impossibilitat d'assolir la plena comunió de dues persones diferents, però que volen estimar-se. 7'' és un encreuament argumental entre l'humor, la mort, la música i el sexe, amb personatges estigmatitzats pels seus propis caràcters. Eròtica Mix és l'intent d'escapar de la solitud. Hi ha sexe, sí, però no oblidin que el sexe forma part de la biografia de qualsevol personatge. Les altres coses són qüestió d'enfocament.

El gran repte de Pep Blay era mantenir el lector agafat fins al final. Per a això, l'autor ha dut a terme un complicat exercici de calibratge del llenguatge perquè cada relat estigués narrat amb un registre diferent i evitar així que el lector s'ofegués en una retòrica gastada i forçada. I ho ha aconseguit. Malgrat que el llibre ho hagi escrit en poc més de tres mesos, l'autor ha tingut temps per pensar, redactar, corregir i perfeccionar. Ningú no li treu, això sí, els llargs anys d'experiència viscuda.

Eròtica Mix és un llibre que destil·la música, sensualitat, sexualitat, agressivitat, subtilesa i més música; tot això batut creant un còctel que podria haver estat ideat pel mateix Almodóvar (parafrasejant el propi autor). Serveixi això últim com una invitació per provar aquesta curiosa mixtura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada